Dinamik Aydınlatma

Hareket Algılama

Sustainder'in armatürlerindeki entegre hareket sensörleri, istenirse KVKK mevzuatına uygun olarak sürekli olarak çevreden veri toplar. Toplanan bu veriler kullanıcılar için değerli ve ilginç bilgiler sağlayabilir. Örneğin, trafik hareketlerinin sayısı ve belirli aydınlatma armatürleri veya rotalarla elde edilen enerji tasarrufu hakkında fikir edinilebilir. Bu bilgiler temelinde, daha fazla optimizasyonun (alternatif aydınlatma programlarının kullanılması gibi) daha fazla enerji tasarrufu ve CO2 azaltımı için kullanılıp kullanılamayacağı incelenebilir.

Veri Toplama

Genellikle bisiklet yolları, yerleşim alanları ve geçitlerde kullanılan entegre hareket sensörleri, ışık miktarının bir alandaki aktiviteye dinamik olarak uyarlanmasını sağlar. Entegre hareket sensörleri hareketi algıladığında, bir 'tetikleme' verilir ve ışık, ayarlara bağlı olarak daha yüksek bir ışık yoğunluğuna geçer. Belirlenen bir sürenin ardından, sensör hareketi tekrar algılayana kadar ışık önceki yoğunluğuna geri döner.

Sensörlerden toplanan veriler; ağ üzerinden, entegre bir kablosuz denetleyici tarafından iletilir. Açık platform kullanarak, bu bilgiler basit bir API bağlantısı aracılığıyla istenen herhangi bir arka ofis sistemine gönderilebilir. Veriler burada analiz edilir. En doğru ve kullanıcı dostu bilgiler sunulur.

Hareket algılama trafik grafiği
Sustainder Hareket Gösterge Panelinde günlük trafik yoğunluğu

Hareket Sensörü Gösterge Paneli

Sustainder, toplanan tüm verilerden doğru çözümlere ulaşmak için 'Hareket Sensörü Gösterge Tablosunu' geliştirdi. Gösterge Paneli tüm Sustainder armatürlerinin sensörleri hakkında güncel bilgileri içerir. Gösterge tablosunda aşağıdakiler gibi çeşitli veriler gerçek zamanlı olarak görüntülenebilir::

  • Enerji tasarrufu bilgisi (armatür seviyesinde),
  • Trafik yoğunluğu hakkında bilgi,
  • Armatürlerin konumu ve durumu hakkında bilgi,
  • Bölgenin mevcut ayarları hakkında bilgi,
  • Hareket sensörlerinin çalışması hakkında bilgi,
  • Hareket sensörlerinin ayarları ile ilgili tavsiyeler,

Bu verilerin analiz edilmesi, aydınlatma armatürlerinin ayarlarını daha da optimize etme imkanı sunar. Örneğin, gösterge paneli, belirli bir yerde ve belirli bir zamanda kaç bisikletlinin geçtiğini bulmak için kullanılabilir. Bu verilere dayanarak, rotadaki diğer armatürler daha da karartılırken belirli armatürlerin daha uzun süre açık bırakılmasına karar verilebilir.

Ürün Dosyası

Bu yazıyı paylaşın: